5000 TL’ye Benzinli Aracı,Hibrit Araca Çevirmek !

Author:

Amerika Birleşik Devletleri Tenesee Üniversitesi’nde öğrenciler kafalarındaki Benzinli Araç,Hibrit Araç’a Çevilir mi ? sorusuna cevap bulmak için 2011 yılında çalışmalara başladılar.Öğrenciler 5 yıllık bir çalışmanın ardından elle tutulur veriler elde ettiler.

1998-2000_Honda_Accord_sedan_--_03-16-2012

1994 model benzinli Honda Accord’u hibrit otomobile çevirmeyi başaran öğrenciler,aracın menzilinde de önemli gelişmeler kaydettiler.

5 yıllık çalışmanın ardından aracın menzilinin eskisine oranla 1.5 – 2 kat arttığı gözlemlenmiş.

5000 TL maliyetle arka tekerleklerin yakınına takılan elektrikli motorlar 5 yıllık çalışmanın ürünü.

Normalde önden çekişli olan Honda Accord,arka tekerleklere yerleştirilen bu sistem sayesinde harcadığı gücü minimalize ederek 5000 Tl’lik maliyetinin hakkını veriyor.

Araçta öncelikle elektrikli motorlar devreye giriyor daha sonra benzinli motor aktif oluyor.40 km ye kadar hızlarda elektrikli motor tek başına bunun üstesinden gelebiliyor ancak hızınız 40 km yi geçtiğinde benzinli motor devreye giriyor ve hibrit mekanizma çalışmaya başlıyor.

Elektrikli motorlar gücünü nerden alıyor diye soracak olursanız,bagajda bulunan lion bataryalardan beslendiğini söyleyebilirim.

Bu buluş seri üretime geçtiğinde 4-5bin TL ye herkes hibrit araç sahibi olabilecek.

Merak ettiklerinizi yorum atarak sorabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.